субота, 29 липня 2017 р.

Баклажани для салатів

5 л води + 1 стакан солі = закип'ятити. Доки вода гріється, нарізаю кубиками (приблизно 2х2) 5 кг баклажанів. Кидаю в кип'ячу воду й постійно шумовкою помішую та переміщую їх, занурюючи верхні. Від моменту закіпання - 3-4хв (не більше, щоб не переварити). Відкидаю баклажани на друшляк, даю можливість повністю стекти. В цей час на вогонь ставлю посуд, в який наливаю 0,5 л олії. Доки вона доходить до кипіння, перекручую 1 гіркий червоний перець (можна додати мелений) і пару голівок часнику. В кип'ячу олію додаю кріп і листя смородини, туди ж кладу й баклажани. Киплять 2-3 хв, додаю перець і часник, 0,5 л оцту 9%, перемішую, розкладаю в банки й закручую. Перевертаю доверху дном до повного охолодження. Можна їсти як самостійну закуску, а можна додавати в різноманітні салати, за смаком нагадує гриби.

Немає коментарів:

Дописати коментар