Для приготування смачної скумбрії всього лиш за 1 годину вам знадобиться власне сама морожена скумбрія та сіль.
У мерзлої риби відрізаємо голову, виймаємо нутрощі. Промиваємо, витираємо паперовими серветками та нарізаємо шматочками товщиною приблизно 1-1,5 см. Пересипаємо сіллю (солі на 5 рибин беру дві жмені). Не бійтеся пересолити, більше, ніж потрібно, риба солі не візьме.
Пересолені шматочки залишаємо на 1 годину (можна на 1,5). Потім ретельно промиваємо. Обсушуємо паперовим рушничком.
Цибулю нарізаємо кільцями (чи півкільцями), додаємо до риби, поливаємо олією, перемішуємо. Я додаю ще чорного меленого перцю та меленого коріандру (але це не обов*язково - на любителя). Їсти можна відразу.
Якщо риби мало - відразу на тарілку і смакуємо. Якщо багато, складаємо в посуд і зберігаємо в холодильнику.
Немає коментарів:
Дописати коментар