середа, 6 березня 2019 р.

Фарширований батон

Полюбляю цю страву! Якщо хочеться чогось оригінального, можна приготувати фарширований батон - і на вигляд привабливо, і на столі замінить стандартні бутерброди.Вже близько 20 років час від часу згадую про цей рецепт, роблю, і кожного разу переконуюсь, яка це смакота!
Якщо беру звичайний невеликий широкий батон - обрізаю з одного кінця, якщо довгий французський (багет), то розрізаю навпіл. Довгим ножем вирізаю м*якушку, намагаючись не пошкодити скоринку. А далі фарширую одним із трьох видів фаршу (або, якщо це два шматки багету, - кожну частину іншим фаршем).
1-й фарш:
100 г м*якого вершкового масла змішати з м*якушкою батону, додати дрібно нарізаний 1 копчений окорочок, 100 г копченої і 100 г вареної ковбаси (дрібно нарізати), зелень петрушки, за потреби можна додати 1 ложку майонезу (на фото - зліва).
2-й фарш:
100 г м*якого вершкового масла змішати з м*якушкою батону,, додати 1 банку подрібнених рибних консервів у олії, 100 г дрібно нарізаних крабових паличок, порізану зелену цибулю, сіль, перець (на фото - справа).
3-й фарш:
2-3 ст. ложки майонезу змішати з м*якушкою батону, додати дрібно нарізані 2 варені морквини та 4 варених яйця, 100-150 г м*якого масла, 1 невелику дрібно нарізану і підсмажену до золотавого кольору цибулину, 1 банку консервів в олії, перець, сіль.
4-й фарш:
200 г твердого сиру потерти на тертці; варену моркву порізати кубиками; варену ковбасу або куряче м*ясо - кубиками; подрібнити петрушку або кріп; 250 г м*якого масла і 100 г майонезу. 
Батон акуратно нафарширувати, допомагаючи довгою ложкою (ні в якому разі не притискуючи сам батон, тому що начинка притиснеться, а скоринка батона підніметься і після нарізання фарш буде випадати). Після того як нафарширую, акуратно відрізаю іншу сторону батону. Якщо там пустота, то фарш додаю і з цього боку.
Нафарширований батон щільно завертаю у харчову плівку (або можна покласти в пакет) і кладу на кілька годин в холодильник (краще це робити на ніч). 
Дуже гострим ножем (не притискуючи скоринку!) нарізаю батон на шматочки, викладаю на блюдо, а далі - як спрацює фантазія: можна прикрасити зеленню, а можна боки прикрасити кетчупом, а серединку - решіткою з майонезу.

Немає коментарів:

Дописати коментар