Цукор - 5 ст. ложок
Молоко - 200 мл
Мука - 700-800 г (600 г для тіста + 100-150 г на підпилювання)
Маргарин - 250 г
Яйце - 2 шт (1 в тісто + 1 для змащування)
Живі дріжджі подрібнити і змішати з 1 ст. ложкою цукру. Додати стакан теплого молока, залишити хвилин на 15, щоб підійшла опара.
Просіяти 600 г муки, додати маргарин кімнатної температури, посікти ножем і вимішати. (Якщо маргарин холодний, то я тру його разом з борошном на тертку). Додати 4 ст. ложки цукру (можна менше, якщо начинка дуже солодка) і 1 яйце. Вимісити, додати опару і замісити тісто, як на вареники. Дати можливість йому підійти, ще раз вимісити.
Розділити тісто на 8 шматочків. З кожного розкачати круг, розділити на 8 сегментів і скрутити рогалики, додавши будь-яку начинку (у мене сьогодні - вишні).
Кожен рогалик вмочаю в збите яйце, а потім у цукор (хоча можна готові випечені притрусити цукровою пудрою).
Випікати при температурі 160-170 градусів 15-20 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар