• Молоко – 500 мл
• Яйця – 15 шт. (2 білки взяти для глазурі)
• Дріжджі (сухі) – 22 г або свіжі 100 г
• Борошно – 2,5 кг (приблизно)
• Цукор – 450 г (якщо любите дуже солодкі паски, додайте цукру більше)
• Сметана – 200 г
• Вершкове масло – 400 г
• Ванілін – 2 г
• Сіль – 1 ч.л.
• Ізюм
Більше тут: https://1540.com.ua/news/tisto-dlia-pasok-paski-vikhodiat-zavzhdizberezhit-sobi-retsept_20496/?fbclid=IwAR0O2XHTa8gXT2Ru1pf8icuw7GDgMvkDDGxCi6lg7D-cAxLrDHPVY9E-4Ao
© Від Тарнополя до Тернополя
Більше тут: https://1540.com.ua/news/tisto-dlia-pasok-paski-vikhodiat-zavzhdizberezhit-sobi-retsept_20496/?fbclid=IwAR0O2XHTa8gXT2Ru1pf8icuw7GDgMvkDDGxCi6lg7D-cAxLrDHPVY9E-4Ao
© Від Тарнополя до Тернополя
Молоко - 0,5 л
Яйця - 15 шт. (2 білки можна залишати для глазурі - я не залишала, робила глазур з маршмеллоу)
Дріжджі - 100 г свіжих (можна 22 г сухих)
Мука - орієнтовно 2,2-2,5 кг
Цукор - 0,5 кг (любите солодше - додайте більше)
Вершкове масло - 400 г (я брала 200 г масла і 200 г вершкового маргарину)
Ванілін - 2 г
Сіль - 1 ч.л. без гірки
Родзинки
Коньяк - 3 ст. ложки (можете замінити горілкою)
Мелений мускатний горіх - 1 ч.л.
Апельсиновий ароматизатор (можна замінити свіженатертою цедрою апельсина та лимона)
В тепле молоко додати дріжджі, 2 ст. ложки цукру, муки (як на оладки), добре вимішати і залишити опару підходити, накривши рушничком.
Яйця збити з цукром, додати ванілін, сіль, сметану, розтоплене вершкове масло і ще раз збити міксером. Цю суміш вилити в опару, що вже піднялася.
Вимішувати, поступово додаючи муку. В середині процесу додати родзинки, мелений мускатний горіх, коньяк, ароматизатор. В залишках муки обмішати тісто, додаючи на руки олію. Відставити орієнтовно на 1 годину, щоб тісто піднялося.
За цей час підготувала форми: вистелила дно пергаментом. А також пергамент, вищий сантиметрів на 8-10 за форму, поставила по стінках на той випадок, коли паска підніметься вище форми, щоб не похилила голівку.
Тісто обмішати на змащеній олією дощечці та розкласти у форми. Накрити рушничком, дати постояти хвилин 40-50.
У розігріту до 180 градусів духовку поставити форми і випікати хвилин 40-50. Приблизно через 30 хвилин я знизила температуру до 150 градусів (кожен орієнтується на свою духовку).
Вихід: 4 пасочки по 150 г, 4 шт. - по 170 г, 2 шт. - по 750 г, 1 велика вагою 1 кг 800 г.
Тобто загальна вага виробів становить майже 4 кг 600 г.
Вихід: 4 пасочки по 150 г, 4 шт. - по 170 г, 2 шт. - по 750 г, 1 велика вагою 1 кг 800 г.
Тобто загальна вага виробів становить майже 4 кг 600 г.
Глазур робила із білого та жовто-рожевого маршмеллоу.
200 г маршмеллоу виклала в глибший посуд (бо при нагріванні маса піднімається), додала 2 ст. ложки води і поставила в мікрохвильовку на 20 сек, перемішала, знову на 20 сек в пічку, перемішала і знову на 20 секунд. Добре вимішала, щоб маршмеллоу повністю розтанув. Готові папушнички опускала голівками в розтоплену масу, прокручувала, швидко ложкою розправляла, де потрібно, й відразу присипала присипкою, тому що глазур застигає швидко. Якщо не встигли всі папушнички повмочати, то ставте масу знову в духовку і вона розтане.
Джерело
Джерело
Немає коментарів:
Дописати коментар