субота, 16 травня 2015 р.

Узбецька страва

Багато років тому саме під такою назвою мені потрапив на очі цей рецепт і став з тих пір одним з улюблених в нашій сім*ї.
Тушку курки або окорочка порізати шматочками, посипати сіллю і чорним меленим перцем, залишити на 3 години. Потім перекласти м*ясо в товстостінний посуд і обсмажити у вершковому маргарині з відкритою кришкою до золотистого кольору. Доки м*ясо смажиться, замісити тісто: 3 яйця, трішки води, мука - як на вареники.
Тісто розкатати на коржі, покласти на них рівномірно фарш (цибулю крупно порізати, посолити, поперчити) і завернуть рулетами, защіпнувши краї.
Потім рулети порізати шматочками товщиною 1-1,5 см. Покласти шматочки в посуд на куряче м*ясо, залити гарячою водою, щоб злегка прикривала тісто. Тушити на середньому вогні 30 хвилин. (На фото - момент приготування: якраз кипить)))
До речі, за багато років, ми так і не зрозуміли, до яких страв треба віднести цю - до перших, чи других)))))))))))))))

Немає коментарів:

Дописати коментар