субота, 17 вересня 2016 р.

Швидка й смачна піца



Пропоную Вашій увазі смачний рецепт тіста для піци та інших пирогів.  
30 г свіжих пресованих дріжджів подрібнити в посуд, в якому будете готувати тісто, посипати зверху 2-3 ст. ложки цукру і розтерти протягом 1-2 хв, доки дріжджі не зробляться рідкими. Додати 250 г теплої рідини (молоко або вода) та борошна стільки, щоб опара нагадувала негусту сметану. Накрити і залишити на 20 хвилин. Тим часом можна приготувати начинку для піци. Особисто я подрібнила варену й копчену ковбасу, копчене м'ясо, свіжі помідори, корейську моркву, сиру цибулю, все це перемішала, додавши 1 ст. ложку (повну) кетчупу та 1 ст. ложку (неповну) майонезу.
Через 20 хвилин в опару додати 1-2 яйця, 100 г смальцю та 100г маргарину (можна все це замінити олією), сіль за смаком та долити ще 250 г рідини. Додати борошно й замісити м'яке тісто, з якого відразу можна виробляти піцу, а можна й залишити, щоб підійшло.
 












Деко для випічки я змастила олією, поклала на нього тонко розкатане тісто, змастила його гірчицею, кетчупом, виклала начинку, посипала зверху консервованою кукурудзою та тертим сиром.  Поставила в нагріту до 150 градусів духовку (включений лише низ) на 10-12 хвилин, потім переключила на "верх-низ", додала температури до 180 градусів і випікала до готовності ще хвилин 10-15.
 












З такої порції тіста у мене вийшло 2 великих і 2 менших піци та 1 пиріг зі смородиною.

Немає коментарів:

Дописати коментар