четвер, 16 липня 2015 р.

Огірки "Польські" (рецепт 1)

Почався сезон збору та консервування огірків, а тому розпочну серію "Консервуємо огірки" - рецепти перевірені роками і дуже смачні.  Починаю з "Польських" - моїм домашнім вони настільки подобаються, що спочатку з погреба витягуються саме ці огірки, а потім - решта.
Я ніколи не любила стерилізувати огірки, але після того, як спробувала "Польські" - стерилізація не напружує))) Особливо, якщо закривати півлітрові або літрові баночки.
В банки складаю огірки, нарізані кільцями моркву й цибулю, зелень петрушки й кропу додаю на смак. Звечора роблю маринад: на 3 л води - 0,5 л оцту 9%, 1 склянка цукру, 4 ст. ложки солі, 5 лаврових листків - кип'ячу 3 хвилини.
Холодним маринадом заливаю огірки, стерилізую літрові баночки 15-20 хвилин.
Знаючи, що завтра буду закручувати огірки - маринад роблю звечора, але можна зробити і в той же день, тільки охолодити його.

Немає коментарів:

Дописати коментар