неділя, 19 липня 2015 р.

Чебуреки


Для приготування чебуреків мені знадобилося 1,5 склянки теплої води, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка горілки, 2 яйця, 2 ст. ложки олії, сіль за смаком і мука (скільки вбере). Замісила еластичне тісто, накрила й залишила на 1 годину. 
За цей час зробила начинку: у м'ясний фарш додала дрібно насічені цибулю, петрушку, посолила, поперчила. Можна додати дрібно нарізані свіжі помідори - вони роблять фарш м'яким та соковитим, - проте сьогодні в мене помідорів у холодильнику не виявилося. Для соковитості можна додати у фарш кефір, але його також не було, а до магазину йти не хотілося. Можна було у фарш додати простої води, але я вибрала інший варіант - додала теплої свіжої заварки чорного чаю.

Через годину дошку, на якій готую чебуреки, змастила олією (це важливо - не посипати борошном, а саме змастити олією), розкачала тонкий, майже прозорий пласт тіста, під кришку від каструлі вирізала круги, на одну половину кожного з яких поклала готову начинку. Накрила іншою половиною тіста, натисла на фарш, щоб вийшло повітря, а краї чебурека защипнула виделкою - спочатку з одного, а потім перевернула - та з іншого боку. 













На розпечену сковороду налила олії, дочекалася, доки вона добре розігріється і випікала чебуреки спочатку з одного, а потім з іншого боку до красивого золотистого кольору (головне, коли будете перевертати, не розірвати тісто, тому що почне витікати сік). З такої порції тіста у мене вийшло 25 чебуреків.

Немає коментарів:

Дописати коментар