На 1,5-літрову банку: 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 50 г оцту.
На дно банки кладу 4-5 зубків різаного часнику, по листочку смородини й вишні, гілочку кропу, 3-4 шт. духмяного перцю, по 0,5 ч.л. чорного перцю горошком та зерен коріандру (за бажанням), 1-2 гвоздички. В банку складаю огірки, зверху на них ще по листочку смородини й вишні, кріп. Заливаю холодною!!! водою, кладу сіль, цукор, вливаю оцет, накриваю кришками, ставлю в ємність з холодною водою, на дно якої попередньо кладу шматок тканини, стерилізую. Після того як огірки змінять колір, кип'ячу хвилин 5, не більше. Закручую, перевертаю, вкутую.
Немає коментарів:
Дописати коментар