Для приготування такого печива Вам знадобиться 1,5 стак. борошна пшеничного, 1 ч. ложка розпушувача (можна замінити гашеною содою), 3 ст. ложки олії, 1/3 стак. цукру, 1/3 стак. сметани (середньої жирності) і 1 яєчний жовток.
Борошно висипати в миску і змішати з розпушувачем. В окремій посудині змішуємо олію, сметану і жовток, туди ж додаємо цукор і, за бажанням, ванілін, після чого все перемішуємо до отримання однорідної маси. Потім з'єднуємо все з борошном і замішуємо тісто, доки воно перестане прилипати до рук. З тіста робимо "ковбаску" товщиною біля трьох сантиметрів, яку ріжемо на окремі заготовки для печива (їх товщина біля 1 см). Готові кружечки злегка притискуємо, щоб товщина печива стала приблизно 0,5 см. Випікаємо на сухій сковороді з антипригарним покриттям, на мінімальному вогні. Під час випічки я накривала сковороду кришкою, смажила з кожного боку по 2-3 хвилини.
Немає коментарів:
Дописати коментар