середа, 26 серпня 2015 р.

Перець для зимового фарширування

1 літр води, 1 склянка цукру, 1 склянка 6%-го оцту (я беру 3/4 склянки 9%-го), 2 ст. ложки солі, 4 ст. ложки олії. Ставлю кип'ятити маринад. Перець мию, видаляю серцевину. В киплячий маринад викладаю перець, доводжу до кипіння й кип'ячу 7 хвилин. 
На дно банок за бажанням можна покласти петрушку, кріп, лаврове листя, перець-горошок. Перець щільно вкладаю в банки, заливаю маринадом і закручую. Зимою використовую для фарширування, а також для подачі на стіл, як закуску (зазвичай це перці, які в процесі варки (під час помішування) пошкоджені - їх закручую окремо в баночку). Можна не чистити перець, а цілим так само 7 хвилин кип'ятити в тому ж маринаді. В такому випадку використовувати, як закуску.


Немає коментарів:

Дописати коментар