Ось скільки назв має виріб із тіста з начинкою із сиру або гарбуза, або ж і зовсім без начинки. Я сьогодні поділюся рецептом приготування плачинди з гарбузом.
0,5 л кефіру + 1 ч.ложка соди + 1 ч.ложка солі + 2 ч. ложки цукру + 2 яйця + 1 ст. ложка олії = добре перемішати. Далі я додаю борошно (приблизно 800-900 г), замішую м'яке тісто, щоб відставало від рук. Накриваю його й залишаю хвилин на 15. Потім розкачую в пласт, половину пласта змащую олією, складаю вдвоє, знову розкачую, знову половину змащую олією і складаю вдвоє... таким чином дію ще 4 рази. Потім тісто розділяю на 5 однокавих шматочків. Кожен розкачую, посипаю цукром, викладаю гарбуз, натертий на середній тертці, знову насипаю цукор. Защипую. На сковорідці розігріваю олію. Плачинду викладаю швом донизу і накриваю кришкою. Смажу на повільному вогні, час від часу перевертаючи.
Немає коментарів:
Дописати коментар