вівторок, 4 серпня 2015 р.

Кисіль молочний

Для приготування смачного молочного киселю я беру 3 л молока. 1 стакан відливаю й залишаю холодним, а решту - ставлю на вогонь. Доки молоко доходить до кипіння, в невеликій посудині змішую 9 столових ложок цукру, 3-4 пакетики ванильного цукру, 7 столових ложок картопляного крохмалю. Потім поступово додаю 4 яйця: розбиваю по 1 яйцю й ретельно розтираю його з цукрово-крохмальною сумішшю. В кінці поступово додаю стакан холодного молока, розмішуючи все до однорідної маси. Коли на вогні молоко починає закипати, тонкою цівкою під стінкою каструлі (не в центрі!) вливаю крохмально-цукрову суміш, постійно при цьому помішуючи. Воно починає відразу ж заварюватися, тому важливо не припиняти весь час помішувати в одному напрямку, щоб не утворилися грудочки. Коли кисіль повністю загусне, я знімаю каструлю з вогню і відразу ж розливаю в підготовлені тарілки.
ВАЖЛИВО!!! Тарілки й ополоник, яким будете розливати, ОБОВ'ЯЗКОВО повинні бути сухими. В тарілку слід насипати лише 1  (але дуже повний) ополоник киселю і відразу ж ніби розмазувати ним кисіль по тарілці, вирівнюючи його. Якщо ви будете насипати кисіль ложкою або додасте зверху ще один ополоник, то десерт почне через деякий час "розшаровуватися" (тобто між нижнім і верхнім його шарами утвориться конденсат - кажуть "підійшов водою").
ПОРАДА: в домашнє молоко масло додавати необов'язково, проте якщо ви робите кисіль із магазинного молока, бажано в гаряче молоко додати 100-150 г масла. За бажанням у молоко можна додавати какао або родзинки.

Немає коментарів:

Дописати коментар