1 стакан молока, 60 г води, 1-2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 20 г пресованих або 5 г сухих дріжджів, 70 г масла або маргарину, 1 пакетик ванільного цукру, мука.
молоко й воду підігріти, додати цукор, дріжджі - нехай підходить. Додати яйця, розтоплене масло (маргарин), ванільний цукор. Додаючи муку, замісити некруте тісто. Дати йому підійти разів зо два. Розкачати, викласти на нього невеликі сирні кульки (я робила налісники і в мене залишився сир, збитий з цукром, ваніліном і яйцем), накрити зверху другим пластом не товсто розкачаного тіста і стаканчиком видавити пончики. Опустити їх в добре розігріту олію й обжарити з обох боків. Виймати на блюдо, накрите паперовим рушником, щоб пішли залишки фритюру. Потім перекласти на інше блюдо, й, коли прохолонуть, посіпати цукровою пудрою.
До речі, з цього тіста можна робити пончики без начинки. Просто розкачати корж, стаканчиком вирізати кружечки й обсмажити у фритюрі. Вони "надуються" і будуть такі ж кругленькі. За бажанням їх потім можна буде розрізати по шву і покласти всередину джем чи згущене молоко. Хоча вони смачні й без нічого - просто посипані цукровою пудрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар