Сливи розрізаю навпіл, видаляю кісточку, складаю в банки, заливаю кип'ятком, накриваю кришкою і вітримую хвилин 15-20 (доки закипить слідуюча вода). Воду з банок зливаю в каструлю, адже вона зробилася красивого кольору та наповнилася ароматом слив, додаю цукор за смаком. А в банки зі сливами наливаю інший кип'яток (щоб слива не почорніла). Коли сироп закипить, зливаю воду з банок, заливаю сливу солодким маринадом, закручую, вкутую. Зимою - як знахідка! Другу воду, якою заливали сливи можете виливати зовсім, а особисто я її зливаю в каструлю, додаю (поскільки вже немає свіжої) морожену вишню, полуницю, аличу, кришу свіже яблуко й грушу - і варю компот, адже й друга вода має чудовий сливовий аромат.
Блог створено як каталог моїх творчих робіт і пекарсько-кухарських "шедеврів". А ще - поділюсь цікавинками...
Мітки
- В'яжу...і не тільки
- Готую з тіста
- Десерт
- Домашня відеотека
- Життя на папері
- Комп*ютер та програми
- Консервація
- Корисні поради
- М'ясні страви
- Малюю голкою і каменями
- Музична сторінка
- Напої
- Овочеві страви
- Перші страви
- Рибні страви
- Салати
- Страви з грибами
- Страви з крупів
- Страви з лаваша та макаронів
- Страви із сиру
- Субпродукти
- Торти
- Хвилини слави
- Це цікаво...
- Як змінити розмір плаття...
Немає коментарів:
Дописати коментар