вівторок, 1 вересня 2015 р.

Слива у цукровому сиропі


Сливи розрізаю навпіл, видаляю кісточку, складаю в банки, заливаю кип'ятком, накриваю кришкою і вітримую хвилин 15-20 (доки закипить слідуюча вода). Воду з банок зливаю в каструлю, адже вона зробилася красивого кольору та наповнилася ароматом слив, додаю цукор за смаком. А в банки зі сливами наливаю інший кип'яток (щоб слива не почорніла). Коли сироп закипить, зливаю воду з банок, заливаю сливу солодким маринадом, закручую, вкутую. Зимою - як знахідка! Другу воду, якою заливали сливи можете виливати зовсім, а особисто я її зливаю в каструлю, додаю (поскільки вже немає свіжої) морожену вишню, полуницю, аличу, кришу свіже яблуко й грушу - і варю компот, адже й друга вода має чудовий сливовий аромат. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар