субота, 26 вересня 2015 р.

Рулет із сала


Сьогодні купила шмат черевини (сало з живота (черева) свині - ще називають "підчеревок"). Верхній м'ясний шар зрізала - з нього буде зроблено м'ясний рулет. А нижній шар - практично саме сало - повинен залишитися тонким. До речі, можна відразу купувати дуже тонке сало, якщо Вам не потрібен верхній м'ясний шар.
Тонке сало добре посолила, поперчила, порізала тонкими пластинками часник і розклала зверху. На тертку тернула небагато моркви, злегка притрусила одну половину сала (багато не потрібно, бо буде чути варену моркву). Куряче стегенце вивільнила від кісточки, м'ясо порізала тонкими полосками і також виклала на одну половину сала, злегка присоливши.
Потім туго звернула все це в рулет, перев'язала нитками і підготувала варити. Можна варити відразу у воді, проте виварюється практично весь жир, а тому за смаком це дуже мало нагадує смачне сало. Тож я взяла целофановий пакет, поклала в нього лаврове листя, перець чорний та духмяний горошком, зверху - підготовлений рулет. Туго закрутила, попередньо вигнавши з пакета все повітря, і також перев'язала нитками. 
Налила в каструлю води, посолила її на той випадок, якщо пакет десь буде пропускати воду, то щоб не "вимилася" сіль із сала, опустила в неї пакет з рулетом і залишила варити майже на 2 години (Це може бути більше в часі або менше, в залежності від величини шматка сала та товщини рулету).
Після того як сало зварилося, дістала з води, поклала в жаровню, зверху поклала дощечку, на яку поставила катрулю з водою (можете ставити будь-який вантаж), аби рулет так прохолонув і не розсипався, коли його буду нарізати. Коли вихолонув, переставила його в холодильник на ніч, а вранці зняла пакет і нарізала ось такі шматочки. Зберігаю в холодильнику. Можна накрити, можна покласти у фольгу - так він зберігається певний час, не обвітрюючись.

Немає коментарів:

Дописати коментар