вівторок, 2 лютого 2016 р.

Макаронні гнізда з грибами

Сьогодні запланувала приготувати макаронні гнізда. Пішла до магазину, щоб придбати потрібні макарони. Дівчина-продавчиня запитала: "А що Ви з ними робите?" Я їй розповіла. Вона здивувалась, висловивши свій подив таким часто вживаним нині словом "Капець!" :)) Тож я вирішила поділитися на своєму блозі і цим "витвором кулінарного мистецтва", можливо, комусь знадобиться)))
Макаронні вироби, скручені гніздечком, можна придбати в любому великому продовольчому магазині - як маленькі круглі, так і великі овальні. Сьогодні у мене саме такі - маленьких не було в продажу.
Макаронні гнізда можна готувати з різними начинками - з капустою, овочами, рибою, м'ясом... У мене сьогодні - з грибами: гриби почистила, подрібнила, обсмажила з цибулею, посолила, поперчила.
В широкій каструлі закип'ятила воду, посолила, опустила в неї макаронні гнізда (їх бажано розкладати в один ряд; оскільки у мене сьогодні великі гнізда - їх помістилося всього 2).

На невеликому вогні зварила макарони (варяться швидко - від 3 до 5 хвилин). Не бійтеся, вони не розваляться, навпаки, я навіть двома ложками їх "спушувала": роздвигала серединку, щоб не злиплися до кучки.
Як тільки зварилися, за допомогою шумовки й лопаточки переклала гнізда в сковороду (можете класти в жаровню, якщо будете запікати в духовці, або відразу ж на тарілку - якщо доводитимете до готовності в мікрохвильовці).
На кожне гніздо поклала по маленькому шматочку вершкового масла, обсмажені гриби. Зверху посипала тертим сиром. Поставила в духовку запікатися. Запікається, доки не розплавиться сир. Якщо купити хорошого сиру, він розплавиться і запечеться красивою скоринкою. Я ж сьогодні не додивилася і купила замість сиру сирний продукт. А він не запікається, а просто розплавляється і стікає. Тому вигляд готового блюда не зовсім презентабельний. Зате смачно!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар