Для цього торту знадобиться 200 г муки, 50 г какао, 1 ст. ложка розчинної кави, 1 ч. ложка соди (не гашеної!), 2 ч. ложки розпушувача, 2 яйця, 200 г цукру, 150 г маргарину або масла, 1 стакан молока, 1 ст. ложка оцту 9%. Для зволожування коржів: 1 ч. ложка кави, 2 ч. ложки цукру, 100 мл води. Крем "Таврійський": масло вершкове та молоко варене згущене.
З'єднуємо муку, какао, каву, розпушувач та соду. Цукор збиваємо з м'яким маргарином (маслом), додаємо яйця. В стакан з теплим молоком вливаємо оцет і чекаємо кілька хвилин, доки молоко скисне. Все змішуємо: маргарин з мукою, а потім - молоко. Виливаємо в роз'ємну форму, застелену змащеним пергаментом. Щоб не утворювався горб - у центрі робимо ложкою виємку. Випікаємо при температурі 200 градусів 30-35 хвилин. Даємо повністю охолонути у формі. Знімаємо пергамент і розрізаємо корж на 2 або 3 частини (товщина залежить від діаметра форми). Зволожуємо коржі. Перемазуємо кремом.
Немає коментарів:
Дописати коментар