понеділок, 25 квітня 2016 р.

Сирний торт без випікання

Приготувала два тортики без випікання за одним рецептом, але різної форми: прямокутної та трикутної.
Для їх приготування мені знадобилося цукрове печиво, кисломолочний сир, сметана, цукор, молоко. Печиво вмочаємо в молоко та викладаємо на лист пергаменту (для трикутного торта - "Домика"- я викладала 3х5, у мене печиво було квадратне, якщо взяти прямокутне - достатньо 3х4), зверху намазала сирним кремом. Знову шар печива, змоченого в молоці, шар крему, шар печива, шар крему. У мене залишався один банан, тому я розрізала його навпіл у довжину, виклала на середній ряд печива (по центру торта). Далі обережно підняла краї пергаменту і "згорнула" тортик трикутником, міцно притиснувши краї. Поставила в холодильник. 
Зайнялася приготуванням прямокутного торта: його я викладала у формі для випікання. Для цього тортика крем зробила такий самий, але з додаванням желатину (попередньо замочила його у воді, а потім розтопила на вогні). Кремом із желатином пізніше намазала й "Домик". Коли в холодильнику торти притужавіли - трикутний зверху повністю вкрила шоколадом, а на прямокутний розбризкала з ложки залишки щоколаду.
Тепер про крем та шоколад. Сир, трохи сметани, цукор за смаком (взагалі цього вже й достатньо, проте я додала ще й інші інгредієнти), ванільний цукор, родзинки, банан і жовтий харчовий барвник (ну, не захотілось мені білий крем на біле печиво: можна було додати какао, та я згадала про харчовий барвник) перебила в блендері до однорідної маси. Нею і перемазувала торти. 
Що стосується шоколаду - брала екстрачорний шоколад, подрібнила на шматочки. В металевій формочці  розтопила трохи вершкового масла, додала подрібнений шоколад, помішувала до повного розчинення. "Домик" повністю перемазала шоколадом, на другий торт пішли його залишки, які розбризкала ложкою.
На фото не зовсім акуратні трикутнички -просто це тонко зрізані краї "Домика". Але фото все рівно розмістила, щоб було видно, який вигляд він має в розрізі (тому що весь торт "поїхав" до доньки)))

Немає коментарів:

Дописати коментар