Роблю заготовки із зелені на зиму різними способами - і сушу, і заморожую... Та найбільше смакує підсолена зелень - саме вона ароматна, запашна й найбільше нагадує у стравах свіжу.
Поділюся досвідом заготовки саме такої зелені (так можна робити й кріп, і петрушку - до речі, я готую зелень і для приготування взимку зеленого борщу, зі щавлем).
Отже, підготовлюємо кріп: відрізаємо корінці, обриваємо м'якенькі гілочки, відділяючи їх від стовбурних гілячок (їх я сушу і потім використовую для консервації огірків та помідорів). За потреби - вимити та висушити.
Потім дрібно нарізаємо зелень кропу, пересипаємо сіллю з розрахунку на 1кг зелені 200г солі. Залишаємо хвилин на 20. Коли сіль почне розчинятися, накладаємо зелень у підготовлені баночки, злегка втрамбовуючи ложкою.
Я беру під таку заготовку баночки від томату (соку, хрону...) з єврокришечками. Сіль може спричинити корозію кришки, тому завжди, перед тим як закрити баночку, я накриваю її харчовою плівкою, й лише тоді закручую кришку.
Підготовлені баночки із зеленню зберігаю в прохолодному місці (і в погребі, і в холодильнику).
Немає коментарів:
Дописати коментар