четвер, 13 жовтня 2016 р.

Бісквіт, що виходить завжди

5-6 яєць збити з 1 стаканом цукру (збивати починаємо на малій швидкості, поступово збільшуючи її. На кожній швидкості - приблизно півхвилини).
Додати неповну чайну ложку соди (або 1,5 ч. ложки розпушувача) і 1 столову ложку яблучного оцту (чи пів столової ложки звичайного 9%-ного). До речі, неправильно висипати соду на тісто й заливати оцтом - всі гази вилітають у повітря. Через це я намагаюсь соду вмішати всередину і туди ж влити оцет, і лише потім розмішати. 
Додати 1 стакан муки і обережно вимішати ложкою. За бажанням можна додати ванілін чи інший ароматизатор.
Ставлю в розігріту до 150 градусів духовку (і верх, і низ ввімкнені відразу) і випікаю при цій температурі хвилин 40.
Отримується рівномірний бісквіт, заввишки приблизно 6 см. Лівий ведмедик - чистий бісквіт, правий ведмедик - як шарлотка, в тісто додала шматочки яблук.

Немає коментарів:

Дописати коментар