У кого погріб глибокий і холодний, у того добре зберігаються овочі. У мене ж вони до весни стають в'ялі й не пригодні до споживання. Тому я з осені роблю заготовку моркви на весну, використовуючи для цього тоненькі корнеплоди, які довго не зможуть зберігатися.
Моркву натираю на тертці для моркви по-корейськи або ж на звичайній крупній тертці (як на фото). Засипаю її в банку не втрамбовуючи, а лише пристукуючи банкою. Зверху додаю 1 ст. ложку солі, 1 ст. ложку цукру, 1 ч. ложку (вщерть) лимонної кислоти, 1 таблетку аспірину. Заливаю кип'ятком і закриваю металевою кришкою. Обов'язково вкутую, хоча мені казали, що можна й не вкутувати, проте я не експериментую))) Зберігаю в погребі.
Р.S.
На смак може здаватися кислуватою, я промиваю під проточною водою - кислота пропадає зовсім. Використовую в супи, борщі, на зажарку.
Р.S.
На смак може здаватися кислуватою, я промиваю під проточною водою - кислота пропадає зовсім. Використовую в супи, борщі, на зажарку.
Немає коментарів:
Дописати коментар