Гриби для ікри можна брати різні - печериці, опеньки, підосиновики, маслята, підберезовики, моховики, сироїжки - і використовувати як один вид грибів, так і суміш.
На 2 кг грибів знадобиться 3 великих морквини, 3 великих цибулини, 2 склянки олії, 1 ст. ложка 9%-го оцту, 10 шт. перцю горошком, 3 лаврових листочки, сіль.
Гриби промити, дрібно нарізати і варити протягом 15 хв у підсоленій воді. Потім відкинути їх на друшляк і промити. Коли вода стече, подрібнити гриби у блендері або через м'ясорубку.
Моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати й обсмажити в олії. Додати до овочів грибну масу, решту олії, перець, лавр, сіль і тушкувати близько 2 годин. Масу потрібно час від часу помішувати, щоб не пригоріло.
В кінці додати оцет, перемішати, викласти в банки і закрити металевими кришками.
Немає коментарів:
Дописати коментар