Кожна господиня, яка готує котлети з печінки, робить це по-своєму... Розповім, як це роблю я.
Печінку нарізаю шматочками, заливаю молоком, залишаю хвилин на 30, щоб видалилась гіркота. Для котлет можна використовувати сиру цибулю, а можна (якща є бажання довше "повозитись" на кухні) її підсмажити разом із морквою.
В даному випадку сиру цибулю перебила разом з печінкою в блендері, додала сіль, перець, пару яєць, примірно по 1 ст. ложці (+/-) борошна, панірувальних сухарів та крохмалю, залишила на 10 хвилин, щоб це все набухло. Борошно, крохмаль та сухарі за цей час вберуть зайву рідину й не даватимуть котлетам розвалюватися під час смаження й потім.
На сковорідку з розжареною олією печінкову масу викладаю ложкою, накриваю кришкою і підсмажую з обох боків приблизно по 2 хвилини - печінка продукт ніжний і не любить бути пересмаженим.
За бажанням можна скласти котлети в каструльку, налити грамів 50 води (тільки на дно) й протушити.
Немає коментарів:
Дописати коментар