неділя, 30 квітня 2017 р.

Солянка

Є безліч різноманітних рецептів солянки. На сторінках інтернету їх сотні... І скільки б разів не робив солянку, вона ніколи не буде схожа на попередню, тому що або ж інгредієнти інші, або ті ж самі, але в іншому співвідношенні. А взагалі це дуже смачна страва.
Інгредієнти:
Копченості (м*ясо, ковбаса)
Свинина
Ковбаса варена 
Морква
Цибуля
Солоні огірки
Свіжий помідор
Томатна паста
Сметана
Оливки, маслини
Лимон
Сіль, перець
Хочу поділитися рецептом приготованої сьогодні солянки. Захотілося... тому пішла до магазину, купила 2 копчених крильця, 1 копчений курячий окорочок, шматочок копченої ковбаски, маслини та оливки. Решту знайшла вдома у холодильнику.
Відразу хочу сказати, що хороша, смачна солянка обходиться недешево, тому її найкраще всього готувати після свят, коли у холодильнику багато залишків різних різностей. До речі, у мене в морозилці стоїть лоточок для таких ось залишків: залишається шматочок якогось м'яса, ковбаси, шинки чи чогось іншого - відразу нарізаю соломкою або кубиками, і в лоточок. А потім, коли захотілося приготувати піцу чи солянку, - як знахідка... 
Для сьогоднішньої солянки поставила відварити кілька маленьких шматочків свинини. Доки вона варилась, відділила копчене м'ясо від кісток (крильця й окорочок), нарізала його невеликими шматочками, обсмажила на олії. Копчену ковбаску нарізала шматочками, також обсмажила. Те ж саме зробила і з вареною ковбасою. Коли свинина зварилась до напівготовності, додала в бульйон кісточки від копченостей і продовжила варити. Моркву натерла на тертці, цибулю нарізала чвертькільцями, обсмажила, додала нарізані кільцями й півкільцями (залежно від розміру) солоні огірки, трохи спасерувала все разом. Додала дрібно нарізаний свіжий помідор, ще спасерувала. Додала трохи томатної пасти й сметани.
В бульйон з кісточками додала дрібно нарізану картоплю (1-2 шт. - хоча зазвичай солянка готується без картоплі). Коли картопля зварилась, додаю пасеровані овочі, нарізані кружальцями оливки та маслини, дольки лимону. За смаком заправляю сіллю та перцем. Готово!
Слід враховувати, що копченості солоні, можливо не знадобиться солити взагалі. Якщо солянка залишається, не забувайте, що вона може стати солонішою, так як "витягне" сіль із м'ясних продуктів.
Подавати можна як із зеленню, так і без неї (на любителя).

Немає коментарів:

Дописати коментар