пʼятниця, 1 вересня 2017 р.

Помідори, як із бочки, під металевою кришкою

Років із 15 щорічно роблю 5 бутлів таких помідорів. На смак отримуються, ніби бочкові, проте не перекисають.
На 2 бутлі таких помідорів потрібно 3 літри води.
На 1 літр води всипаємо 1 ст. ложку солі, 3 таблетки аспірину, 2 ст. ложки цукру. Закип*ятити, охолодити до теплого, додати 100 г оцту.
Я роблю завжди на 6 літрів води: 6 ст. ложок солі, 18 таблеток аспірину, 12 ст. ложок цукру, 600 грамів оцту 9%. Такої кількості маринаду мені вистачає, щоб залити 5 бутлів помідорів. 
В бутель складаю помідори, цибулю кільцями, перець, розрізаний на 4 частини, петрушку. Заливаю теплим маринадом, закатую, перевертаю, вкутую на ніч.
Відразу попереджаю: коли розкриєте - кришки на бутлях будуть "надуті". Не страшно! Відразу в погріб чи холодний підвал, і там вони будуть стояти, скільки потрібно.
СМАЧНО!!! 
Рецепт від Драного (Мануйлівка)

2 коментарі: