субота, 18 серпня 2018 р.

Смачна матбуха по-марокканськи

Матбуха - соус на основі томатів і перцю, який можна додавати до будь-якого м*яса, макаронів чи картопляного пюре, а також до відомої ізраїльської яєчні з екзотичною назвою "шакшука" (ми ж її знаємо, як яєчню з помідорами)))
2 кг помідорів
4 шт. червоного солодкого перцю
1 кг цибулі
3 гірких перці
2 ст. ложки томатної пасти
3 ст. ложки оливкової олії
4-6 зубків часнику (одна невелика голівка)
коріандр, сіль, куркума, кумин, паприка за смаком
Помідори ошпарити кип*ятком, зняти шкірку, порізати кубиками і покласти в каструлю. (Я перемелюю на м*ясорубку разом зі шкіркою).
Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на сковорідці, додавши паприку і куркуму для красивого кольору та не забуваючи помішувати.
Часник почистити та подрібнити (я нарізаю пластинками). Додати його до цибулі. Присипати коріандром і кумином (я додаю ще й сушену кінзу - листя коріандру).
Обсмажену цибулю перекласти в каструлю.
Видалити насіння у гіркого та солодкого перцю, нарізати його дрібно і також додати в каструлю.
Злегка підсолити.
Каструлю поставити на маленький вогонь, додати томатну пасту і тушкувати близько 2,5-3 годин для випаровування рідини (без кришки). Обов*язково помішувати, щоб не пригоріло. В кінці додати оливкову олію.
Якщо хочете, щоб закуска нагадувала салат - подрібнювати не треба. Я ж надаю перевагу саме соусу, тому перетираю через сито (можна збити блендером). Доводжу до кипіння, розливаю по баночках, закручую і обов*язково укутую (це у випадку, якщо робите заготовку на зиму. Якщо не плануєте зберігати довго, то можна не вкутувати, а тримати баночки з матбухою в холодильнику).
Вихід - 3 півлітрові баночки.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар