пʼятниця, 10 серпня 2018 р.

Мойва (салака) з овочами

4 кг помідорів - через м*ясорубку і варити 20 хвилин.
2 кг моркви та 0,5 кг червоного буряка - на корейську тертку і посмажити.

1 кг цибулі - соломкою і обсмажити.

Все змішати і варити 20 хвилин.

3 кг мойви почистити від голів та нутрощів, промити, додати в каструлю і варити все разом ще 20 хвилин (під час перемішування будуть відділятися хребти, їх можна видаляти з каструлі).
Додати 6 ст. ложок без гірки цукру, 3 ст. ложки без гірки солі та 8 ст. ложок 9%-го оцту. Варити ще 15 хвилин.
Розкласти у банки і закрутити. 
Вихід - 12 півлітрових баночок.

Від самого початку цей рецепт у мене був як "Салат з мойвою" і саме так я його й робила. Проте останнім часом мойву змінила на салаку (рибка смачна та вдвічі дешевша). 
Крупнішу салаку я перерізаю на дві частини.
Ця рибка не така м*яка, тому вона не розвалюється і хребти у неї не відділяються. У кінці варю її не 15, а 25-30 хвилин. 
Рецепт від Кушнієнко Іри

Немає коментарів:

Дописати коментар