пʼятниця, 28 вересня 2018 р.

Капуста на зиму під металевою кришкою

Ця капуста зберігається практично до наступного сезону. Чудово виручає в любому випадку: додаємо цибулі і олії - маємо смачний салат; з цією капустою смачний капусняк; а весною, коли немає свіжої капусти, я додаю її в борщ (навіть не відчувається, що це квашена капуста)!
На 5 трилітрових банок маринад закип*ятити та охолодити:
4,5 л води 
0,5 л оцту 9%
200 г солі
100 г цукру
6 таблеток аспірину
Нашаткувати капусту, натерти моркву, перемішати, скласти в бутлі. В кожен додати 1 цілу й 1/5 таблетки аспірину. Залити прохолодним розсолом. Закатати металевими кришками.


Додаю ще розрахунок на 1 трилітрову банку (можливо, хтось буде робити менше, ніж 5 банок):
0,9 л води
100 г оцту 9%
40 г солі
20 г цукру
1 ціла й 1/5 таблетки аспірину 
Рецепт від Крижановської Г.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар