середа, 27 лютого 2019 р.

Голубці на ніжці

Листя капусти - 6 шт.
Курячі гомілки  - 6 шт.
Рис - 0,5 склянки
Цибуля - 1 шт.
Часник - 4 зубки
Морква - 1 шт.
Перець болгарський - 1 шт.
Томатна паста - 70 г
Сметана - 200 г
Вода - 1 склянка
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль за смаком
Помідор - 1 шт.
Базилік (сухий) - 1 ч. ложка
Ніжки посолити, посипати улюбленими приправами і обсмажити  на олії до золотистого кольору з обох боків.
Листя капусти добре пропарити (або навіть відварити) до повної м*якості.
Рис відварити до готовності.
Обсмажити дрібно нарізану цибулю і терту моркву на олії до золотистого кольору.
Змішати рис із піджаркою.
На лист капусти викладаємо рис із піджаркою, на нього курячу ніжку. Зверху на ніжку - знову рис.
Завертаємо все в капустний листок у вигляді конверта. Викладаємо у сковорідку.
Дрібно ріжемо болгарський перець і викладаємо його між голубцями, зверху посипаємо дрібно нарізаним часничком.
Готуємо соус - змішуємо томатну пасту і сметану, додаємо воду, базилік, цукор та сіль. Заливаємо соусом голубці і тушкуємо під кришкою 30-40 хв.
Нарізаємо кружечками помідор, викладаємо зверху голубців і тушкуємо ще 10 хвилин.
Прикрашаємо страву зеленню. 
Я спробувала зробити голубці зі звичайною капустою та з пекінською (до речі, звичайні голубці завжди роблю з пекінської - набагато легше й простіше!). І знову дійшла висновку, що пекінська - краща. Вона легше обгортає ніжку, її можна притиснути і рис не буде випадати, а от із звичайною капустою слід повозитися: листя товсте, туге, не так-то й просто у ньому утримати рис.(Для зразка - на двох останніх фото).

Немає коментарів:

Дописати коментар