Хоча ще й не літо, але вчора захотілося приготувати традиційно літню страву - холодний суп (окрошку).
Куряча грудка (або 2 філе)
Ковбаса варена - 300 г
Огірки свіжі - 3-4 штуки
Яйця варені - 8 штук
Картопля (зварена в мундирі) - 5-6 штук
Великі пучки кропу, петрушки, зеленої цибулі
0,5 л сметани високої жирності або свіжих вершків
Сіль, перець, лимонна кислота (2-3 г)
Бульйон - 3-4 літри
Зварила курячу грудку з додаванням солі, лаврового листа, перцю (горошком). Якщо бульйон чистий, можна залишати так. У мене вийшов жирнуватий (я не зняла шкірку з грудки), тож його процідила через складену вдвоє марлю. Залишила охолоджуватись.
Дрібно покришила варену картоплю та яйця, огірки (за бажанням - їх можна потерти на тертку), варену ковбасу, куряче філе, зелень цибулі.
Дуже дрібно покришила петрушку й кріп, посолила та протерла до виділення соку.
Все склала в каструлю, додала вершки і добре перемішала. Всю масу залила холодним бульйоном, розмішала, довела до смаку сіллю (за потреби), меленим перцем та лимонною кислотою. Поставила настоюватись у холодильник. Для цього потрібно 2 години - я готую звечора, тож ставлю на ніч.
Перед подачею на стіл в тарілку можна додати по шматочку лимона.
Дуже класна страва у літню спеку!
Немає коментарів:
Дописати коментар