500 г сиру (домашнього, без крупинок)
0,5 склянки цукру
2-3 пакетики ванільного цукру
0,5 склянки сметани (20-25%)
100 г вершкового масла
по 0,5 склянки родзинок, волоських горіхів, цукатів
Сир протерти через сито (або пропустити через м*ясорубку, або подрібнити на блендері).
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м*яким.
Горіхи посікти, цукати порізати на шматочки, родзинки перебрати і залити кип*ятком на 10 хв.
Сметану змішати з ванільним і звичайним цукром та додати її до сиру. Туди ж додати розм*якшене вершкове масло. Добре все перемішати. Додати горіхи, родзинки й цукати і ще раз все добре перемішати.
У глибоку тарілку поставити форму для сирної паски, вистелити її всередині марлею, наповнити сирною масою, а зверху притиснути гнітом. Залишити в прохолодному місці на 10-12 годин, періодично зливаючи з тарілки стікаючу сироватку. Далі зняти вантаж і поставити паску в холодильник на кілька годин.
Готову сирну паску дістати з форми і можна, за бажанням, прикрасити.
(Фото невдале - забула відразу сфотографувати, залишився всього шматочок, тож намагалася сфотографувати його)
Немає коментарів:
Дописати коментар