Картопля
Морква
Цибуля
Рис
Сіль
Перець горошком
Лавр
Часник
Рибний суп - це не рибна юшка (уха), а тому й готувати його слід по-іншому.
Хек розморозити у холодильнику, замотавши у плівку (повільна розморозка допомагає зберегти смакові якості риби). Прибрати залишки луски, відрізати плавці та промити рибу водою.
У каструлю з кип*ятком опустити помиту цілу неочищену цибулину (для того, щоб бульйон мав золотавий колір). Картоплю нарізати брусочками, моркву - соломкою. Для отримання дієтичного супу овочі обсмажувати не будемо.
В бульйон, який кипить із цибулиною, додаємо промитий рис, картоплю та моркву.
Хек нарізаємо шматочками завширшки 1 см і додаємо в каструлю. (Я додаю ще дрібно порізаний болгарський перець). Посолити, додати перець горошком і варити на повільному вогні 20 хв. Вкинути лавровий лист, подрібнений часник і зняти суп з вогню. Через 5 хвилин лаврушечку та цибулину вийняти, суп накрити кришкою і дати настоятися хвилин 30.
Розлити в тарілки й додати подрібнений кріп.
Немає коментарів:
Дописати коментар