четвер, 18 липня 2019 р.

Парові вареники з м*ясом та грибною підливою



Продукти для тіста:
Кефір - 1 л 
Сода - 1 ч.ложка
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
Яйце - 1-2 шт. 
Мука - щоб тісто було м*яке та еластичне 
Продукти для начинки та підливи:
М*ясо (свинина, куряче філе)
Зелень кропу
Гриби
Цибуля
Вершки (рідкі) 
Біле вино
Із перерахованих вище інгредієнтів замісити тісто - м*яке, злегка прилипаюче до рук. Закутати тісто у харчову плівку й залишити хвилин на 20. 
М*ясо відварити, дрібно порізати. Подрібнити зелень кропу, змішати з м*ясом, посолити, можна додати шматочок розм*ягшеного вершкового масла (щоб начинка не розсипалась).
Для підливи: подрібнити та обсмажити гриби, додати та обсмажити нарізану соломкою цибулю. У сковорідку додати біле вино (з розрахунку 100 мл на 200 г грибів), влити 200 мл рідких вершків, 50 г води. Посолити, поперчити. Закип*ятити. 
Вареники варимо, поливаємо підливою, подаємо на стіл.

За рецепт підливи дира дяка Олені Ромась (ФБ)

Немає коментарів:

Дописати коментар