Кефір - 1 л
Сода - 1 ч.ложка
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
Яйце - 1-2 шт.
Мука - щоб тісто було м*яке та еластичне
Сода - 1 ч.ложка
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
Яйце - 1-2 шт.
Мука - щоб тісто було м*яке та еластичне
Із перерахованих вище інгредієнтів замісити тісто - м*яке, злегка прилипаюче до рук. Закутати тісто у харчову плівку й залишити хвилин на 20.
За цей час поставити на вогонь каструлю з водою, щоб закипіла, та підготувати вишні - помити, видалити кісточки.
З тіста зробити кружечки (варенИчки) бажаного Вами розміру, розкачавши їх завтовшки близько 3 мм.
Головний секрет полягає в тому, щоб у таких варениках використовувати не цукор для посипки вишень, а цукрову пудру - вона слугує як крохмал: не дає витікати соку, тож вареники отримуються солодкими й соковитими.
На кожну варенИчку я спочатку насипаю цукрову пудру, потім викладаю вишні, а зверху знову присипаю цукровою пудрою.
Зліплюємо вареники та вкладаємо у пароварку (або в каструлю з решіткою для варки на пару). Накриваємо кришкою і варимо 7 хвилин (не більше!). Щоб переконатися, що вареники готові, можна потрогати їх. Якщо вони сухі й не прилипають до рук - готові! Гарантую, що після 7 хвилин вони точно готові!
Я кожен вареник кладу спочатку в миску з олією або вершковим маслом (гарячим!), перевертаю його на всі боки й відразу ж виймаю на дощечку, де вареники лежать до наступної партії. Лише потім їх перекладаю на блюдо - кожен окремо від іншого. (Такі вареники у мене завжди схожі швидше на пиріжки, але від того не стають менш смачними)))
Немає коментарів:
Дописати коментар