середа, 10 липня 2019 р.

Тефтелі з рисом у томатно-сметанній підливці

Фарш - 0,5 кг
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Рис круглозернистий - 0,5 склянки
Яйце - 1 шт.
Томатна паста - 2 ст. ложки
Сметана - 2 ст. ложки
Вода - 0,5 склянки
Перець, цукор, сіль - за смаком
Олія для обсмажування
Рис кілька разів промити холодною водою, поставити варити на невеликому вогні у пропорції 1:3. Варити хвилин 15, потім дати трохи постояти у воді, злити, промити.
Подрібнити цибулю й моркву та спасерувати на невеликому вогні.
Змішати рис, підсмажені овочі, фарш, яйце, посолити, поперчити, сформувати кульки (трохи більші за грецький горіх), обваляти їх у муці і підсмажити з обох сторін.
Томатну пасту змішати зі сметаною, додати воду, цукор, сіль, щоб суміш на смак була приємно кисло-солодкою. Готовим соусом залити обсмажені з обох боків тефтелі так, щоб вони були покриті майже повністю.
Сковороду накрити кришкою і залишити тушкуватися на невеликому вогні приблизно 40 хв. За цей час соус стане густішим, а тефтелі встигнуть  увібрати його частину, за рахунок чого зробляться соковитими.
 Є й інший варіант приготування. Це коли обсмажену цибулю й моркву не додають у фарш, а покривають ними тефтелі у сковорідці перед тим, як залити їх соусом. Але мені більше подобається перший варіант, коли цибуля й морква знаходяться всередині фаршу, додаючи йому смаку і м*якості.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар