

У мене в тушонку сьогодні пішла підчеревина, але дуже класна, - більш м*ясна, ніж жирна. Отже, порізала її шматочками приблизно 5х5 см. Склала у стерилізовані банки приблизно на третину банки, хоча місцями десь діставало й до середини)))


Духовку включила, виставивши температуру 200 градусів. Вода у банках закипіла десь через 30 хвилин, тож температуру знизила спочатку до 150, а потім ще нижче (кожен повинен орієнтуватися по своїй духовці). Вода не повинна сильно кипіти.
Через три години банки дістала з духовки, у кожну додала порізаний на дольки часник, по 1 лавровому листу і крупу. Оскільки у мене було 6 банок, я вирішила 3 з них зробити з гречкою, а 3 - з рисом (брала пропарений рис).


Знову банки накрила кришками - і в духовку, збільшивши температуру. Як тільки вода закипіла, температуру понизила і залишила все на 1 годину. Потім духовку виключила, але протягом 1,5 години її не відкривала. Банки поступово охолоджувалися разом з духовкою.
Через півтори години я їх вийняла, вставила резинки в кришки (головне про це не забути!), і закатала.
На всяк випадок вкутала, думаю, гірше від цього не буде. Але не перевертала, так як у тушонці використано не рідкий жир (олію), а твердий (смалець). Якщо банка буде перевернута, жир підійде вгору і там застигне. Коли банку перевернемо, шар застиглого жиру буде внизу - є риск, що банку зірве. Потрібно, щоб такий жир застигав угорі і таким чином "пломбував" продукт.
Нічого не можу сказати про те, скільки буде зберігатися, - для цього повинен пройти час, а от що це вийшло смачно - запевняю! 1 банку точно залишу надовго, щоб установити терміни зберігання)))
Немає коментарів:
Дописати коментар