Сьогодні взяла в магазині кілька упаковочок (по 0,5 кг) з обрізками лосося (не копченого, а свіжого). На касі касирка запитала, а що я з цим роблю? Тож вирішила поділитися стравою, яку готувала з лососем сьогодні, можливо, когось зацікавить, та й мені залишиться на згадку)))
Обрізки лосося переглядаю, і, якщо є, видаляю кісточки, знімаю шкірку. Замочую у холодній воді на 30 хв. Потім воду зливаю, рибу посолила, поперчила, збризнула лимонним соком і посипала подрібненою зеленню кропу. Залишаю маринуватися на 20-30 хв.
Картоплю крупно нарізаю, відварюю у підсоленій воді до готовності.
Форму для запікання можна змастити оливковою олією та нею ж полити картоплю. Проте сьогодні я змащувала форму сметаною, викладала туди зварену картоплю, притрушувала зверху тоненькою соломкою цибулі та різаним кропом. Зверху виклала шар замаринованих лососевих обрізків.
Можна поставити в духовку і при температурі 190-200 градусів запікати 15 хвилин. Я ж скористалася мікрохвильовкою - на 10 хвилин при нагріві 750.
Дуже смачно!
Немає коментарів:
Дописати коментар