субота, 9 листопада 2019 р.

Оселедець під шубою "По-царськи"


Оселедець - 1 шт.
Яйця - 2-3 шт.
Яблуко велике- 1 шт.
Картопля - 2 шт. 
Буряк - 1 великий
Чорнослив - 5-6 шт (без кісточки)
Майонезний соус
Часниковий соус
Складаємо салат шарами:
1-й - оселедець без кісток, нарізаний не дуже дрібними кубиками;
2-й - дрібно нарізані варені яйця;
3-й - яблуко без шкірки, натерте на крупній тертці;
4-й - натерта на тертку варена картопля;
5-й - буряк, відварений і натертий на крупній тертці, змішаний із чорносливом, порізаним шматочками.
Зверху залити майонезом із додаванням соусу "Цезар".
Так виглядає оригінальний рецепт даного салату. Проте я внесла кілька своїх коректив:
1) Обов*язково додаю 1 шар маринованої цибулі - вона надає соковитості та кисло-солодкої нотки смаку (цибулю кладу на шар яблук);
2) соус "Цезар" рідкуватий, і просочився б через усі шари салату, а так як завжди лінуюся його приготувати, то майже кожен шар (окрім яблук і цибулі) ЗЛЕГКА перемащую майонезом;
 3) До столу подаю салат, прикрашений Часниковим соусом (адже у Цезар додається часник, гірчиця і т.д.), який "розмазую" по поверхні безпосередньо перед вживанням;
4) маєте бажання і любов до цього овоча - можете додати всередину шар вареної моркви.
До речі, яйця теж тру на тертку))) 

Немає коментарів:

Дописати коментар