Цибуля - 3 шт.
Часник - 3-4 зубчики
Морква - 1-2 шт.
Цукор - 150 г
Сіль - 1,5 ст. ложки
Перець духмяний - 7-10 горошин
Лаврове листя - 3-4 шт.
Лимонна к-та - 1 ч. ложка (або 60 мл оцту 9%)
Вода - 1,5 л
У воду додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту чи оцет, перець, лавр і ставимо на вогонь.
Цибулю й моркву нарізаємо півкільцями й додаємо в теплий маринад.
Гриби миємо, великі розрізаємо на 2 частини і опускаємо в маринад, що кипить. Варимо після закипання 5 хв (для печериць варити більше немає потреби, адже їх можна вживати сирими).
Розкладаємо гриби з овочами у підготовлені банки, не втрамбовуючи. Відразу закручуємо й перевертаємо до повного вистигання.
Вихід 2 півлітрові баночки.
Немає коментарів:
Дописати коментар