вівторок, 17 грудня 2019 р.

Пісочне печиво

Вершки - 250 г
Масло вершкове (не менше 80%) - 150 г
Смалець - 100 г
Жовтки яєць - 4 шт.
Яйця - 2-3 шт. 
Цукор - 2,5 склянки (200-грамові) 
Амоній - 10 г
Сода гашена - 0,5 ч.ложки
Мука - 1 кг (+/- залежить від щільності муки)
Половину муки обов*язково перетерти на крихту з маслом та смальцем. Додати решту інгредієнтів. Замісити м*яке тісто.
Вирізати формочками печиво. Випікати при температурі 160-170 градусів до зміни кольору. Не перетримувати!
Прикрасити за бажанням. 
Формочки я полінувалася шукати, тому печиво вирізане маленьким стаканчиком)))
Деяке готове випечене - після охолодження прикрашала розтопленим шоколадом. 
Решту перед випічкою змащувала яйцем і посипала: одне - горіхами,  інше - цукром, а наступну партію - кольоровою кокосовою стружкою (яка, до речі, під час випічки втрачає початковий колір).
Вихід печива з такої порції - 2 кг. 

Рецепт від Олександра Ніверука (група Рецепти для коліжанок)

Немає коментарів:

Дописати коментар