Масло вершкове (не менше 80%) - 150 г
Смалець - 100 г
Жовтки яєць - 4 шт.
Яйця - 2-3 шт.
Цукор - 2,5 склянки (200-грамові)
Амоній - 10 г
Сода гашена - 0,5 ч.ложки
Мука - 1 кг (+/- залежить від щільності муки)
Половину муки обов*язково перетерти на крихту з маслом та смальцем. Додати решту інгредієнтів. Замісити м*яке тісто.
Вирізати формочками печиво. Випікати при температурі 160-170 градусів до зміни кольору. Не перетримувати!
Прикрасити за бажанням.
Формочки я полінувалася шукати, тому печиво вирізане маленьким стаканчиком)))
Деяке готове випечене - після охолодження прикрашала розтопленим шоколадом.
Решту перед випічкою змащувала яйцем і посипала: одне - горіхами, інше - цукром, а наступну партію - кольоровою кокосовою стружкою (яка, до речі, під час випічки втрачає початковий колір).
Вихід печива з такої порції - 2 кг.
Рецепт від Олександра Ніверука (група Рецепти для коліжанок)
Немає коментарів:
Дописати коментар