Цукор - 3 склянки
Сметана - 400 г
Сода - 3 ч.л.
Оцет - 1 ст. л.
Маргарин - 250 г
Мед - 3 ст. л. (30 г)
Борошно - 2 склянки
Какао - 100 г
Молоко - 1 л
Крохмаль - 6 ст. л.
Ванільний цукор - 2-3 пакетика (по 10 г)
Масло вершкове - 400 г
Готуємо тісто:


Форму (25х35 см) застеляю змащеним олією пергаментом і викладаю тісто (1 ополоник), розмащую якомога тоньше по пергаменту і ставлю випікати на 5-6 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Випікаю 8-10 (залежно від товщини) коржів.
Готуємо крем:
До 0,5 л молока додати решту (1,5 склянки) цукру та ванільний цукор. Перемішати, щоб цукор розчинився. Довести до кипіння.
У решті (0,5 л) молока розчинити 6 ст. ложок крохмалю. У кипляче молоко з цукром влити молоко з крохмалем. Варити, постійно помішуючи, до повного загустіння. Охолодити.
400 г м*якого масла збити міксером. Продовжувати збивати, додаючи по ложці молочну суміш. Крем виходить густий та пишний.
На кожен корж кладу по 3-4 ст. ложки крему. Верхній корж можна змастити шоколадною глазур*ю або цим же кремом.
Поставити в холодильник на кілька годин, щоб застигнув крем.
З даної порції я цього разу зробила 2 невисокі торти - по 4 коржі в кожному. А взагалі такий торт роблять високим - 8-10 коржів.
З даної порції я цього разу зробила 2 невисокі торти - по 4 коржі в кожному. А взагалі такий торт роблять високим - 8-10 коржів.
Немає коментарів:
Дописати коментар