неділя, 12 січня 2020 р.

Торт "Спартак по-львівськи" (литий)

Яйця - 8 шт.
Цукор - 3 склянки
Сметана - 400 г
Сода - 3 ч.л.
Оцет - 1 ст. л.
Маргарин - 250 г
Мед - 3 ст. л. (30 г)
Борошно - 2 склянки
Какао - 100 г
Молоко - 1 л
Крохмаль - 6 ст. л.
Ванільний цукор - 2-3 пакетика (по 10 г)
Масло вершкове - 400 г
Готуємо тісто:
8 білків збити в піну. Додати 1,5 склянки цукру. Збивати, доки цукор розчиниться. Додати 8 жовтків. Збити. Додати сметану, соду, погашену оцтом, розтоплений маргарин, рідкий мед. Перемішати міксером. Додати борошно, какао та ще раз перемішати міксером. Тісто виходить, як густа сметана.
Форму (25х35 см) застеляю змащеним олією пергаментом і викладаю тісто (1 ополоник), розмащую якомога тоньше по пергаменту і ставлю випікати на 5-6 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Випікаю 8-10 (залежно від товщини) коржів.
Готуємо крем:
До 0,5 л молока додати решту (1,5 склянки) цукру та ванільний цукор. Перемішати, щоб цукор розчинився. Довести до кипіння.
У решті (0,5 л) молока розчинити 6 ст. ложок крохмалю. У кипляче молоко з цукром влити молоко з крохмалем. Варити, постійно помішуючи, до повного загустіння. Охолодити.
400 г м*якого масла збити міксером. Продовжувати збивати, додаючи по ложці молочну суміш. Крем виходить густий та пишний.
На кожен корж кладу по 3-4 ст. ложки крему. Верхній корж можна змастити шоколадною глазур*ю або цим же кремом.
Поставити в холодильник на кілька годин, щоб застигнув крем.
З даної порції я цього разу зробила 2 невисокі торти - по 4 коржі в кожному. А взагалі такий торт роблять високим - 8-10 коржів.

Немає коментарів:

Дописати коментар