понеділок, 2 березня 2020 р.

Деруни з м*ясом (білоруські колдуни)

Картопля - 4 великих шт.
Свиний фарш - 0,4-0,5 кг
1 цибулина
2-3 яйця 
Сіль
Перець
Мука - 2-3 ст. ложки
Олія для смаження 
Фарш посолити, поперчити, додати дрібно нарізану цибулю (якщо я роблю фарш сама, то цибулю перебиваю в блендері разом із м*ясом) та зелень кропу (на любителя). Вимішати, додати 1-1,5 ст. ложки води, щоб надати фаршу соковитості. Ще раз вимішати.
Картоплю потерти на крупну тертку, посолити, поперчити, додати яйця. Вимішати з додаванням борошна. Відкинути на друшляк, щоб стікала рідина.
Картоплю (приблизно 1 ст. ложку) викласти на дощечку, придавши їй форму овала. Зверху покласти фарш, сформувавши його у вигляді маленької котлетки. На фарш викласти картоплю. Придати "колдуну" форму овала, добре приховавши фарш у середині картоплі.
За допомогою кухонної лопатки перенести "колдун" з дощечки в сковороду із розжареною олією. 
Обсмажити з двох боків до повної готовності.
Подавати зі сметаною та, за бажанням, із зеленню кропу.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар