субота, 7 березня 2020 р.

Супертісто 2 на вареники (рецепт 4) - заварне

Майже 5 років тому відкрила для себе супертісто 1 (на мінеральній воді) для вареників та пельменів - м*яке, еластичне, таке, що не потребує підпилу борошна, тобто не прилипає ні до рук, ні до дощечки. З тих пір це було моє найулюбленіше тісто.
Проте сьогодні, після багатьох випробувань, я віднайшла для себе ще один рецепт такого ж чудового тіста - заварне тісто. Перед цим мною було випробувано кілька рецептів заварного тіста, проте жоден з них не сподобався. А за цим рецептом отримується таке ж м*яке, еластичне, приємне на дотик, легке в розкачуванні тісто. А головне - воно зовсім не рветься, навіть якщо розкачати його до стану цигаркового паперу.
Для приготування такого тіста знадобиться:
Вода - 600 мл
Масло вершкове - 100 г
Сіль - 1 ч.л.
Борошно - 1 кг
Воду, сіль і масло закип*ятити. Крутим кип*ятком залити борошно. Замісити тісто й залишити його у спокої на 30 хв. А потім можна ліпити вареники або пельмені.
Вихід вареників із такої порції - 110 шт.
Можна робити на пів порції, але раджу зробити на всю порцію і зайві вареники покласти в морозилку.

Немає коментарів:

Дописати коментар