вівторок, 28 липня 2020 р.

Батон

На 2 середніх батона знадобиться:
700 г муки
2 ч.л. солі
2 ч.л. цукру
1 пачка (11 г) сухих дріжджів
420 мл води 
60 мл олії
Змішуємо всі сухі інгредієнти (муку, сіль, цукор та дріжджі), додаємо теплу (38-40градусів) воду та олію й замішуємо тісто. Воно має бути липким та приставати до рук. Руки змащуємо олією, формуємо з тіста кульку, кладемо її в миску, накриваємо і залишаємо на 30 хв, щоб підійшла.
Розділяємо тісто на дві рівні частини, кожну з яких викладаємо на підпилену борошном стільничку та руками розтягуємо  (розплескуємо) корж. Скручуємо його в рулет. А далі цей рулет ще раз скручуємо, як равлика, загортаючи його наверх. І знову розплескуємо (розтягуємо) руками, роблячи з отриманої кульки корж.
Корж закручуємо як рулет, викладаємо у підпилену мукою форму, накриваємо і залишаємо на 20-25 хвилин підходити.
Потім верх батонів за допомогою щіточки змащуємо молоком або водою і притрушуємо мукою. Робимо гострим ножем неглибокі надрізи і відправляємо батони у розігріту духовку, де й випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180-190 градусів. 
Даємо батонам повністю охолонути і далі нарізаємо на стіл.

Немає коментарів:

Дописати коментар