середа, 25 серпня 2021 р.

Шоколадний десерт

Згущене (сире) молоко - 450 г

Шоколад - 350 г

Арахіс або інший горіх - 100-200 г (в залежності від того, наскільки любите горіхи, або наскільки дозволяють зуби))))

 Спочатку підготувала арахіс - обсмажила  на сковорідці близько 5-7 хв (це можн зробити і в духовці). Ножем подрібнила на крупні шматочки і поставила вистигати (це  дуже важливо! Горіхи повинні бути абсолютно холодні). Чим крупніші шматочки, тим краще вони виглядатимуть у десерті. Дрібну крихту не використовую, хоча й можна)))

 Готую форму. Змащую її злегка олією, щоб краще  влігся пергамент. Вистеляю дно і боки пергаментом, який теж злегка змащую олією.

Шоколад (я використовую 56%, хоча можна, за бажанням використати більш гіркий або молочний) нарізаю ножем на шматочки (можна й поламати)))

 У каструлю з товстим дном виливаю згущене  молоко, додаю до нього шоколад. Ставлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, розтоплюю до однорідної маси.

Знімаю з вогню, додаю арахіс і добре перемішую. (Можна використати будь-які інші горіхи або улюблені сухофрукти).

 Викладаю масу в підготовлену форму, накриваю її харчовою плівкою і на 1 годину ставлю в холодильник. Потім дістаю форму, виймаю з неї десерт, звільняю його від пергаменту і нарізаю шматочками.

Неймовірно смачно)))

Джерело https://www.facebook.com/watch/?v=1563975937139766 

Немає коментарів:

Дописати коментар