Шоколад - 350 г
Арахіс або інший горіх - 100-200 г (в залежності від того, наскільки любите горіхи, або наскільки дозволяють зуби))))
Спочатку підготувала арахіс - обсмажила на сковорідці близько 5-7 хв (це можн зробити і в духовці). Ножем подрібнила на крупні шматочки і поставила вистигати (це дуже важливо! Горіхи повинні бути абсолютно холодні). Чим крупніші шматочки, тим краще вони виглядатимуть у десерті. Дрібну крихту не використовую, хоча й можна)))
Готую форму. Змащую її злегка олією, щоб краще влігся пергамент. Вистеляю дно і боки пергаментом, який теж злегка змащую олією.
Шоколад (я використовую 56%, хоча можна, за бажанням використати більш гіркий або молочний) нарізаю ножем на шматочки (можна й поламати))).
У каструлю з товстим дном виливаю згущене молоко, додаю до нього шоколад. Ставлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, розтоплюю до однорідної маси.
Знімаю з вогню, додаю арахіс і добре перемішую. (Можна використати будь-які інші горіхи або улюблені сухофрукти).
Викладаю масу в підготовлену форму, накриваю її харчовою плівкою і на 1 годину ставлю в холодильник. Потім дістаю форму, виймаю з неї десерт, звільняю його від пергаменту і нарізаю шматочками.
Неймовірно смачно)))
Джерело https://www.facebook.com/watch/?v=1563975937139766
Немає коментарів:
Дописати коментар