понеділок, 23 серпня 2021 р.

Торт "Пломбірний панчо"

 Крем:

Яйця - 2 шт.

Цукор - 120 г

Ванільний цукор - 1 ч. ложка

Кукурудзяний крохмаль (можна й картопляний) - 2 ст. ложки (з верхом)

Сметана 20% - 500 г

Масло вершкове - 50 г

Бісквіт:

Яйце - 1 шт.

Сіль

Цукор - 80 г

Молоко - 100 мл

Олія - 50 г

Мука - 150 г

Розпушувач - 1 повна чайна ложка

Наповнювач для крему (на вибір):

Шоколад

Горіхи

Вишня

Банан...

Яйця, цукор звичайний і ванільний та крохмаль змішуємо в ємності, яку будемо ставити на вогонь. Вінчиком розмішуємо, щоб не було грудочок (збивати не обов*язково). Додаємо сметану і знову добре перемішуємо.

Ємність ставимо на навеликий вогонь і, постійно помішуючи, варимо крем-пломбір. (Спочатку він зробиться рідкий, а потім почне загусати). Коли крем загусне, знімаємо з вогню й додаємо масло. Перемішуємо до його повного розчинення, накриваємо плівкою "в контакт" і залишаємо до повного охолодження (можна поставити у ємність із холодною водою).

Тим часом готуємо бісквіт. Яйце розтираємо вінчиком з сіллю і цукром до білого кольору. Додаємо молоко й олію й знову добре вимішуємо.

Муку змішуємо з розпушувачем і додаємо до рідких інгредієнтів. Швидко замішуємо за допомогою вінчика тісто, щоб не було грудочок.

Такий бісквіт можна випікати як у духовці, так і без духовки - на сковороді. Для цього змащуємо ємність маслом, виливаємо тісто, накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні приблизно 35 хв. (У духовці готуємо, як зазвичай). На готовність перевіряємо дерев*яною шпажкою (вона повинна залишатися сухою). Поверхня у спеченого на сковороді бісквіта - біла. При бажанні можна перевернути і запекти з іншого боку, але це не обов*язково.

Бісквіт ще теплим нарізаємо на невеликі квадратики.

Подрібнюємо горіхи, шоколад (можна брати інші наповнювачі для крему). Крем збиваємо міксером до пишної маси, трохи відбираємо для покриття торту зверху, а в решту додаємо подрібнені інгредієнти, перемішуємо. Всипаємо у крем нарізаний бісквіт і обережно вимішуємо, щоб кожен шматочок був перемазаний кремом.

Ємність (миску, каструльку, у мене - друшляк))) вкриваємо харчовою плівкою, викладаємо на неї отриману суміш, добре притискаємо, щоб не було пустот, розрівнюємо поверхню, також накриваємо її харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин (найкраще - на ніч). Після цього знімаємо з поверхні плівку, накриваємо тарілкою і на неї перевертаємо наш тортик. Знімаємо плівку й змащуємо тортик залишками крему. Зверху посипаємо тертим шоколадом, горіхами або чимось іншим (на ваш розсуд).

Торт "Пломбірний панчо" надзвичайно смачний, в міру солодкий, м*який. Смачного!

Джерело https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=730476924558651

Немає коментарів:

Дописати коментар