вівторок, 18 квітня 2023 р.

Сало в маринаді

Сало - 1,8 кг
Вода - 1 л
Сіль - 4 ст.л. з горою (з чубчиком)))
Часник - 5 зубків (крупних)
20 шт. чорного перцю горошком
5 шт. духмяного перцю горошком
5 лаврових листочків
1 картоплина (для перевірки соленості води)

Перець змолоти, лаврове листя поламати на невеликі шматочки, часник почистити й порізати пластинками. В банки скласти нарізане шматочками сало, пересипаючи вище вказаними інгредієнтами.
В каструлю налити воду, насипати 3 ст. ложки солі. Покласти почищену картоплину. Довести до кипіння. Зменшити вогонь, почекати, щоб розчинилася сіль.

Коли картопля почне підніматися, насипати ще 1 ст. ложку солі.
Коли картоплина спливе, її видалити, а розсіл хай покипить кілька хвилин. Остудити його до теплого.
Теплим залити сало і закатати металевими кришками.
На 1 добу залишити в теплій хаті, а далі - винести в погріб.

(Замість картоплі можна взяти яйце, воно повинно піднятися в розчині так, щоб над поверхнею була суха частина яйця, розміром в 5 коп.)





Немає коментарів:

Дописати коментар