Кожного року я закручую огірки за декількома рецептами - вибрала огірки, закрутила їх за одним рецептом, через 1-2 дні знову вибрала огірки і закручую їх за іншим рецептом. Сьогодні це вже вчетверте вибрана така кількість огірків, яку можна закрутити, а отже і рецепт № 4)))
В помиті банки складаю кріп, петрушку, лавр, перець горошком, 1-2 зубки часнику, солодкий болгарський перець, огірки - і заливаю це все крутим кип'ятком на 15-20 хвилин. Через 20 хвилин воду з банок зливаю в каструлю, огірки заливаю новим кип'ятком, а в каструлю додаю (з розрахунку на 1 трилітрову банку) - 5 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки солі. Коли суміш закипить, вливаю (знову ж таки з розрахунку на 1 трилітрову банку) 150 г оцту 9%-го, зливаю з банок воду й заливаю цим розсолом огірки. Закручую. (Якщо закриваю в півторалітрові банки, то така кількість цукру, солі й оцту йде на 2 банки, якщо в літрові - то на три банки).
Немає коментарів:
Дописати коментар